Home » Jobs » placement paper

1. You are given two candles of equal size, which can burn 1 hour each. You have to measure 90 minutes with these candles. (There is no scale or clock). Also u r given a lighter.

Ans: 1. First light up the two ends of the 1st candle. When it will burn out light up one end of the second candle. (30+60=90)

2.Can u make 120 with 5 zeros?
Ans: Factorial (factorial (0)+factorial (0)+factorial (0)+factorial (0)+factorial (0)) = 120.

3. You have to draw 3 concentric circles with a line passing thru their center without lifting hand.
Ans: Start the line complete one circle move inside circles along the line and then draw second circle. Like wise rest.

4. Three friends divided some bullets equally. After all of them shot 4 bullets the total no.of remaining bullets is equal to that of one has after division. Find the original number divided.
Ans. x x x
x-4 x-4 x-4
3x-12 = x
x= 6
ans is 18

5. There N stations on a railroad. After adding x stations 46 additional tickets have to be printed. Find N and X.
Ans. let N(N-1) = t,
(N+x)(N+x-1) = t+46,
trail and error method x=2 and N=11

6. A person went to a shop and asked for change for 1.15paise.but he said that he could not only give change for one rupee.but also for 50p,25p,10p and 5p. what were the coins he had?
Ans. 1–50 4—10p 1—25p

7. BE * BE = ACB.A,B,C,E ARE NON ZERO NUMBERS FIND B,E.
Ans. B=1 E=9

8. Q is not equal to zero and k = (Q x n – s)/2.What is n?
(a) (2 x k + s)/Q
(b) (2 x s x k)/Q
(c) (2 x k – s)/Q
(d) (2 x k + s x Q)/Q
(e) (k + s)/Q

9. A 5 litre jug contains 4 litres of a salt water solution that is 15 percent salt. If 1.5 litres of the
solution spills out of the jug, and the jug is then filled to capacity with water,approximately what
percent of the resulting solution in the jug is salt?
(A)7.5% (B)9.5% (C) 10.5% (D)12% (E)15%

10. Worker W produces n units in 5 hours. Workers V and W, workers independently but at the same time, produce n units in 2 hours.how long would it take V alone to produce n units?
a) 1 hr 26 min
b) 1 hr 53 min
c) 2 hr 30 min
d) 3 hr 30 min
e) 3 hr 20 min

Ans. d

1. A simple interest amount of rs 5000 for six month is Rs 200. what is the anual rate of interest?
a) 10%
b) 6%
c) 8%
d) 9%

Ans c

2. A person starts typing the number from 1 to 1999.He press the keys total ‘n’ number of times.Value of n is
a) 6889
b) 1000
c) 2888
d) None of these

Ans a

3. The number of two digit prime numbers which remains prime even on inverting the position of its digits is :
a) 3
b) 4
c) 9
d) 5

Ans c

4. The sum of squares of a 2 digit number is 10.If we add 18 to this number we get another number consisting of same digits written in reverse order.Original number is :
a) 10
b) 13
c) 46
d) 38

Ans c

5. The average salary of 3 workers is 95 Rs. per week. If one earns Rs.115 and second earns Rs.65 how much is the salary of the 3rd worker.
Ans. 105

6.If a clerk can process 80 cheques in half an hour, how many cheques can she process in a seven and one half hour day?
Ans. 1200

7.If the length of a rectangle is increased by 30% and the width is decreased by 20%, then the area is increased by
(a) 10%
(b) 5%
(c) 4%
(d) 20%
(e) 25%

8.Successive discounts of 20% and 15% are equal to single discount of
(a) 30%
(b) 32%
(c) 34%
(d) 35%
(e) 36
Ans. (b)

9. A boat travels 20 kms upstream in 6 hrs and 18 kms downstream in 4 hrs.Find the speed of the boat in still water and the speed of the water current?
(a) 1/2 kmph
(b) 7/12 kmph
(c) 5 kmph
(d) none of these
Ans. (b)

Related Posts with Thumbnails

One Response to “placement paper”

  1. placement papers
    helps many to get through
    the MNC interview
    pattern.
    thanks for the post